sâmbătă, 12 decembrie 2015

Jurnalele vampirilor- Trezirea (Vol 1)

Jurnalele vampirilor- Trezirea

Autor: L.J.Smith
Titlu în engleză: The Vampire Diaries- The Awakening
Număr pagini: 288
An apariție: 2010
Gen: Fantezie, Dramă, Dragoste
Notă: 3/5
Citate:
În acel moment, Ștefan îl uri pe fratele lui, îi urî frumusețea întunecată și grația și senzualitatea care atrăgeau femeile către el precum o flacără atrage fluturii de noapte. În aceea clipă vru să-l lovească pe Damon, să distrugă pentru totdeauna frumusețea aceea. În schimb, trebui să stea acolo și să privească cum Katherine se îndreapta încet către fratele său, pas cu pas, cu rochia ei lungă de brocart atingând cu un foșnet ușor pardoseala de piatră.

   -Nu te urăsc, continuă el, rostind fiecare cuvant cu grijă, clar. Nu te-am urât niciodată. Dar tu...îmi aduci aminte de cineva.
    Elena fu surprinsă. Se așteptase la orice, dar nu și la asta.
   -Îți aduc aminte de o persoană pe care ai cunoscut-o?
   -De o persoană pe care am cunoscut-o, spuse el calm. Dar, daugă încet, ca și cum ar fi vorbit cu sine, de fapt nu ești ca ea. Ea semănă cu tine, dar era fragilă, delicată, vulnerabilă. În interior ca și pe dinafară.
   -Iar eu nu sunt.
   El scoase un sunet care ar fi putut fi un hohot de ras, dacă ar fi existat ceva amuzant în el.
   -Nu. Tu ești o luptătoare. Tu ești...tu.


  Era ca și cum îi putea auzi gândurile, îi putea simți sentimentele. Plăcerea și dorința îi străbăteau, legându-i, apropiindu-i mai mult. Iar Elena mai simțea și un izvor de emoții mai profunde în adâcul lui. El voia să o țină lângă el pentru totdeauna, să o protejeze de orice rău. Voia să o apere de orice rău care o amenința. Voia să își unească viața cu a ei.
  Simți apăsarea tandră a buzelor lui pe gura ei, și cu greu putea îndura dulceața ei. Da, își spuse.
Senzațiile o străbăteau asemenea unor valuri pe suprafața unui iaz limpede și nemicșorat. Se îneca în ele, în bucuria pe care o simțea în Ștefan și în delicioasa reacție care se naștea în ea.
  Dragostea lui Ștefan o scălda, strălucea în ea, aprinzând fiecare colțișor întunecat din adâncul sufletului ei la fel ca un soare. Tremura încet, de dragoste, de dor.





vineri, 11 decembrie 2015

Gestionarea timpului


Într-o zi, un expert în gestionarea timpului vorbea unui grup de studenți în afaceri și, pentru a ilustra un argument, a decis să facă o demonstrație. Cum stătea în fața grupului de studenți ambițioși, el a spus: „Bine, e timpul pentru un test.”
A scos un borcan foarte mare, cu gura largă, și l-a așezat pe catedră în fața lui. Apoi, a scos vreo zece pietre de mărimea pumnului și le-a pus cu atenție, una câte una, în borcan.
Atunci când borcanul a fost umplut și nu mai încăpea nici o piatră înăuntru, a întrebat: „ Este plin acest borcan?” Toată lumea din clasă a raspuns da.
El a spus: „Serios?” Apoi s-a bagat sub catedră și a scos o găleată de pietriș. A turnat ceva pietriș și a scuturat borcanul, făcând ca pietrișul să pătrundă în spațiile dintre pietrele mari. Apoi a zâmbit și a întrebat încă o data grupul: „Este plin borcanul?”
De aceasta data clasa prinsese trucul. „Probabil că nu!” a fost raspunsul.
„Bun!” a spus el. Apoi, s-a întins sub masă și a scos o găleată de nisip. A turnat nisip în spațiile rămase între pietre și pietriș. Din nou a întrebat: „Este plin borcanul?” „Nu!” a strigat clasa.
Din nou el a spus: „Bine!” Apoi a luat un ulcior cu apă și a început să toarne în borcan, până când acesta a fost umplut până la refuz. Din nou a întrebat: „Este plin borcanul?”
Mulți din clasă au spus „Da”. Alții nu au fost atât de siguri și au zâmbit în timp ce el a luat o solnița cu sare și a golit-o de asemenea în borcan. Apoi s-a uitat înspre clasă și a întrebat: „Care este morala acestei demonstrații?”
Unul mai plin de zel a ridicat mana și a spus: „Ideea este că, indiferent cât de aglomerat este programul tău, daca te străduiești din greu, poți întotdeauna să mai strecori ceva înauntru”.

„Nu”, a raspuns conferențiarul. „E drept, ați putea trage și acest învățământ, dar nu asta este ideea pe care am dorit s-o ilustrez. Adevarul ce reiese din această demonstrație este că, dacă nu pui mai întâi pietrele mari, nu le vei mai putea pune deloc. ”

100 de căi spre fericire- Timothy J Sharp

joi, 10 decembrie 2015

O mână de ajutor!


Un tip se plimba pe stradă, când a căzut într-o groapă adâncă. Era atât de mare, încât nu a mai putut ieşi, aşa că a început să ţipe. Un muzician de jazz a trecut prin apropiere şi l-a auzit strigând: „Ajutor!Am căzut într-o groapă!”
Muzicianul s-a uitat înăuntru şi a încuviinţat. Şi-a scos saxofonul şi a cântat o baladă emoţionantă şi plină de melancolie, apoi a mers mai departe. In curând, un preot a trecut prin apropiere şi l-a auzit pe bărbat strigând: „Părinte! Am căzut în această groapă, poţi să mă ajuţi să ies?”
Preotul îndatoritor a scris o rugăciune, şi-a înclinat capul, a aruncat-o în gaură şi a plecat mai departe în tăcere.
Apoi un prieten a trecut prin apropiere şi l-a auzit pe bărbat ţipând. „Hei,Bill! Sunt eu, Sam! Am căzut aici, poţi să mă ajuţi să ies?” Aşa că Bill a sărit în groapă. Sam spuse: „Eşti nebun? Acum suntem amândoi blocaţi aici jos!”
Bill răspunse: „Da, dar eu am mai fost aici înainte şi ştiu calea de ieşire.

100 de căi spre fericire- Timothy J Sharp

joi, 26 noiembrie 2015

Poveste cu tâlc 2


Poveste cu tâlc

Doi tăietori de lemne merg în pădure pentru o nouă zi de muncă. Primul tăietor de lemne își ia fierăstrăul și se trudește cât de mult poate, toată ziua, neoprindu-se nici măcar pentru un pahar de apa sau pentru masa de pranz, crezând că, atata timp cât munceste din greu, el va taia mai multe lemne și prin urmare, va castiga mai multi bani.
Al doilea tăietor de lemne  lucrează de asemenea din greu, dar ia frecvent pauze, așa încât primului tăietor de lemne i se pare că de fiecare dată când se uită la colegul său, acesta se odihnește, bea apă sau se joacă cu fierăstrăul său. Cu toate acestea, grămada sa de lemne pare a fi mai mare și mai înaltă decât a primului tăietor de lemne. Cum e posibil așa ceva?
După ore de muncă neîntreruptă, acoperit de sudoare și aproape epuizat, primul tăietor de lemne se întrerupe în cele din urmă un minut din munca sa și îl intreabă pe celalalt cum a fost în masură să taie așa multe lemne când pare să ia atât de multe pauze. Celălalt tăietor răspunde: „Asta-i simplu. În fiecare oră sau cam așa, mă opresc și îmi ascut fierăstrăul. În acest fel, lama mea este mai bine ascuțită și tăiatul este mult mai ușor!”

Povestea este din cartea 100 de căi spre fericire și ne arată cât de importantă este odihna pentru noi.
Și că este necesar să o facem o prioritate pentru a avea rezultate mai bune.

Poveste 1



Un sacagiu chinez avea două oale mari atârnate de capetele unui par pe care îl căra pe umăr. Una dintre oale avea o fisură, cealaltă oală era perfectă.
La sfârșitul drumului lung de la râu la casă, oala perfectă era întotdeauna plină cu apă, iar oala crăpată era doar pe jumătate plină. Timp de doi ani lucrurile au mers la fel, sacagiul aducând doar o oală și jumătate de apă la casa lui. Desigur, oala perfectă era mândră de realizările sale. Dar săraca oală crăpată era rușinată de imperfecțiunea sa și nefericită că reușea să realizeze doar jumătate din ceea ce îi era menit să facă.
După doi ani de ceea ce ea vedea ca pe un eșec amar, oala crăpată i-a vorbit sacagiului într-o zi la râu. ,, Mi-e rușine de mine, pentru că această crăpătură laterală face apa să se scurgă pe tot drumul până la casa ta.”
Sacagiul i-a spus oalei: ,,Ai observat că există flori pe partea ta de drum, dar nu și partea celeilalte oale? Asta pentru că am știut întotdeauna despre defectul tău, așa că am plantat semințe de flori pe partea ta de drum și în fiecare zi, în timp ce ne întorceam acasă, tu le udai. Timp de doi ani am putut culege aceste flori frumoase pentru a decora casa. Dacă tu ai fi fost perfectă, nu ar fi existat această frumusețe care să innobileze casa”.
Această povestioară o puteți găsi în cartea- 100 de căi spre fericire.
 Mesajul ei este unul frumos. Trebuie să ne acceptăm așa cum suntem! UNELE DEFECTE NE FAC UNICI SI SPECIALI!

miercuri, 25 noiembrie 2015

100 de căi spre fericire


100 de căi spre fericire

Autor: Timothy. J. Sharp
Titlu original: 100 Ways to happiness
Număr pagini: 219
An apariție: 2008
Gen: Dezvoltare personală
Notă: 3/5
Citate:

  • Lasă lumea să te cunoască așa cum ești, nu cum crezi că ar trebui să fii, pentru că mai devreme sau mai târziu, dacă te dai drept altcineva, vei uita la un moment dat să-ți mai joci rolul, și atunci ce vei mai face? (Fanny Brice)
  • Oportunitățile mici sunt de multe ori inceputul proiectelor mari.
  • Atunci când nu suntem în măsură să schimbăm o situație, suntem obligați să ne schimbăm pe noi înșine. (Viktor Franki)
  • Iartă-i pe ceilalți: Dacă refuzi să ii ierți, perpetuezi condiția ta de victimă: pentru că in fiecare minut în care ești trist sau supărat pierzi un minut în care ai putea fi fericit! 
  • Iubirea nu schimbă trecutul, dar îți lărgește perspectiva spre viitor. (Paul Boese)
  • Când ne facem griji, ne preocupăm excesiv pentru viitor, când regretăm, ne fixăm prea mult pe trecut.
  • Cea mai neproductivă zi este cea în care n-ai râs deloc.
  • Trăiește fiecare zi ca pe cea mai bună zi din an.
  • Dragostea la prima vedere este ușor de înțeles, ce mi se pare cu adevărat miraculos este că pot exista doi oameni care să aibă toată viața grijă unul de altul.
  • Cuvintele frumoase nu costă mult. Cu toate acestea, ele au un efect deosebit.
  • Multe persoane au o idee greșită despre ceea ce constituie adevărata fericire. Aceasta nu este atinsă prin satisafacerea de sine, ci prin fidelitatea fața de un scop nobil.
  • Cele trei lucruri după care tânjim în viată- fericirea, libertatea și liniștea sufletească sunt întotdeauna atinse dacă le oferim altcuiva.
  • O problemă împărtășită este o problemă înjumătățită.
  • Niciun om nu este o insula, nu există de unul singur, fiecare om este o bucată din continent, o parte din mulțime.
  • O călătorie de mii de kilometri incepe cu un singur pas.
  • Vrei să ști cine ești? Nu întreba. Acționeză! Acțiunea te va descrie și te va defini.
  • Nu judeca fiecare zi după recolta pe care o culegi, ci după semințele pe care le palntezi.
  • Dacă putem să înțelegem cu adevărat problema, răspunsul va răsări din ea, pentru că răspunsul nu este separat de problemă.
  • Destinul nu este o chestiune de șansă, este o chestiune de alegere, nu este un lucru ce trebuie așteptat, este un lucru ce trebuie realizat.
  • Grija noastră nu ar trebui să fie să trăim cât mai mult ci să trăim cât mai bine.
  • Nu lua viața prea în serios, căci astfel nu vei scăpa vreodată cu viața din ea.
  • Am putea să fim nevoiți să rezolvăm probleme nu prin eliminarea cauzei, ci prin conceperea modului de a merge mai departe, chiar dacă acea cauză acționează în continuare.
  • Calitatea unui om nu se măsoară după puterea lui în momentele când îi este bine, ci după cum reacționează la situațiile dificile și conflictuale.
  • Succesul este abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără a-ți pierde entuziasmul.
  • (Schimbări mici) x (făcute frecvent)= schimbare mare!

Shimbă ceea ce poți schimba
Acceptă ceea ce nu poți schimba
Și învață să fi îndeajuns de înțelept pentru a ști difereța dintre ele.

Cartea are povești frumoase și motivaționale. A citit cineva 100 de căi spre fericire?




marți, 24 noiembrie 2015

Întoarcerea la Peyton Place


Întoarcerea la Peyton Place- Grace Metalious

Autor: Grace Metalious
Titlu original: Return to Peyton Place
Număr pagini: 319
An apariție: 1959
Gen: Romance
Notă: 2/5
Citate preferate:

  • Nimic în viața nu e mai minunat, decât să stai lângă femeia pe care o iubești, în patul tău în casa ta.
  • Foamea de dragoste, este la fel de adevărată ca toate celelalte soiuri.
  • Îndrăgostiții sunt nebuni, flosesc cuvinte smintite, imposibile. Și mai rau, le cred.
  • Iar noaptea patul ți-e mare cât Texasul și rece ca Alaska.
A citit cineva cartea?


luni, 23 noiembrie 2015

Jurnalul



    Mai ține cineva "un jurnal"?
    Vechiul caiet...
    Jurnalul meu o să fie diferit prin câteva aspecte de cel intim. 
    Sunt aici pentru că vreau să împărtășesc gânduri cu voi. 
    

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Despre mine

Mă numesc Andreea și am 21 de ani.
Îmi place să citesc.

Îmi place viața, îmi plac lucrurile frumoase și oamenii frumoși.
Cred în frumusețea și valoarea sentimentelor sincere, în gesturile mici, dar făcute din toată inima.
Sunt o femeie optimistă și romantică.

Casa de la malul marii-vol 2- Santa Montefiore

Casa de la malul marii Vol 2 Autor: Santa Montefiore Titlu original: The House by the Sea Numar pagini: 277 An aparitie: 2011/20...